Pruimen cake

Ingrediënten voor 1 cake:
– 200g margarine
– 200g suiker
– 4 eieren
– 130g + 50g bloem
– 16g bakpoeder
– 70g blanke amandelen
– Sap van 1 citroen
– 6 pruimen

Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte. Bekleed een springvorm (doorsnede circa 20 centimeter) met bakpapier en vet licht in.

Mix de margarine met de suiker luchtig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en mix steeds goed door totdat het ei helemaal gemengd is met het boter suiker mengsel voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg 130g bloem met het bakpoeder toe en mix tot een egaal beslag. Vervolgens mix je het citroensap er doorheen.

Hak de amandelen fijn en snijd de pruimen in stukjes. Meng de pruimen met de overige 50g bloem om te voorkomen dat ze tijdens het bakken allemaal naar de bodem van de cake zakken.

Roer tot slot de fijngehakte amandelen en de pruimen met bloem door het cakebeslag en schenk het beslag in de vorm.

Bak de pruimen cake in circa 55 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. De cake is goed als een satéprikker er droog uit komt.

Laat circa 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster. Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.

Een van onze buren heeft een flinke verbouwing achter de rug en onlangs verhuisden ze weer terug naar hun huis. Het leek me een leuk idee om ze terug in de buurt te verwelkomen met een zelfgebakken cake. Dat werd deze zomerse pruimen cake. Uiteraard hield ik een stukje achter om zelf te kunnen proeven, want ik moest natuurlijk wel even weten of het recept goed genoeg was om met jullie te delen. Maar zowel de buren als Mark en ik waren erg enthousiast over dit recept. De pruimen cake is lekker luchtig en fris door de citroen en de pruimen en de kleine stukjes amandel door het beslag geven ‘m net wat meer bite. Aanrader voor deze zomer dus!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.