Pulled chicken

Ingrediënten voor circa 15 broodjes:
– 1,2 kg kipfilet
– 10 eetlepels smokey barbecue saus

Verwarm de oven voor op 100 graden. Neem een grote ovenschaal en verdeel de kipfilets hierover. Bestrijk aan alle kanten royaal met de barbecue saus. Gaar de kip in het midden van de oven in circa 1,5u. Trek de gegaarde kip met 2 vorken in stukjes uit elkaar. Je kunt ‘m nu direct serveren of je laat de pulled chicken afkoelen en zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast. In dat laatste geval kun je de pulled chicken het beste weer opwarmen in de oven op 100 graden voor een half uurtje. Laat het aluminiumfolie op de schaal tijdens het verwarmen, dan droogt het vlees niet uit.

Serveer de pulled chicken op een hard broodje in combinatie met zelfgemaakte coleslaw en wat extra smokey barbecue saus.

Pulled chicken stond al een tijdje op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Toen we met Mark z’n verjaardag eten serveerden voor een flinke groep, vonden we dat wel een goede gelegenheid om ‘m te maken. Je kunt ‘m ook op de barbecue maken maar ik vond de oven wat handiger en dat werkte perfect. Je hebt wat geduld nodig tijdens de oventijd, maar qua handelingen die je moet doen is de pulled chicken zo klaar. Super lekker van smaak. Een heerlijk receptje voor op een regenachtige dag, als je toch veel binnen bent en alle tijd hebt om op je oven te wachten.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.