Pulled chicken taco’s

Ingrediënten voor 2-3 personen:
⁃ 1 grote kipfilet
⁃ 500ml bouillon
⁃ 3 eetlepels smoked barbecue saus
⁃ 1 rode ui
⁃ 1 rode paprika
⁃ 65g crispy maïs
⁃ 75g zwarte en rode bonen mix
⁃ 6 taco schelpen
⁃ 6 kleine handjes ijsbergsla
⁃ 6 handjes geraspte kaas
⁃ 6 kleine eetlepels skyr

Pocheer de kipfilet in 25 minuten in de bouillon. Snipper ondertussen de rode ui en snijd de paprika in blokjes. Spoel de maïs en bonen af met water.

Als de kip gaar is, pluk je deze met 2 vorken uit elkaar. Meng vervolgens met de smoked barbecue saus.

Verwarm de taco schelpen volgens de aanwijzigingen op de verpakking in de oven. Bak ondertussen de ui met de paprika in een wok of koekenpan. Voeg de kip, maïs en bonen mix hier aan toe en verwarm nog even mee.

Zet de warme taco schelpen rechtop, verdeel de ijsbergsla hierover en vervolgens het kip mengsel. Bestrooi met de kaas en top de pulled chicken taco’s af met een lepel skyr.

 

Eten gaat bij mij vaak in fases. Zo zit ik qua broodbeleg al een tijdje in een heksenkaas+kipfilet+ijsbergsla fase en at ik een aantal weken geleden heel vaak geprakte banaan met kiwi als tussendoortje. In het najaar had ik ook een fase waarin ik heel veel recepten bedacht met smoked barbecue saus en/of “pulled” vlees/vis/groente. Zo deelde ik al de recepten voor de vegan smoked bbq traybake, de pulled zalm salade en de pulled paddo’s en pompoen plaattaart. In diezelfde periode bedacht ik ook deze pulled chicken taco’s. Als wij Mexicaans eten kiezen we vaak voor tortilla’s maar nu had ik zin om voor de afwisseling eens voor taco’s te gaan. Mark en ik vonden deze pulled chicken taco’s heerlijk, dus het wordt tijd om ze weer eens een keer te maken!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.