Ingrediënten:
⁃ 1x kant en klaar quiche en taartdeeg uit de koeling
⁃ 150g oesterzwammen
⁃ 200g pompoenblokjes
⁃ 2 flinke eetlepels smokey barbecuesaus
⁃ 1 theelepel paprikapoeder
⁃ 2 eetlepels Skyr
⁃ 1/2 kleine rode ui
⁃ 2 handjes geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Trek de oesterzwammen uit elkaar en doe in een bakje samen met de pompoenblokjes. Voeg de barbecuesaus en het paprikapoeder hieraan toe en roer goed door elkaar zodat alle groente gemarineerd worden in de saus.
Rol het deeg uit en leg met het bakpapier op het rooster van je oven. Besmeer het deeg met de Skyr. Snijd de ui in halve ringen. Verdeel het oesterzwam pompoen mengsel over het deeg en bestrooi met de uien ringen en de geraspte kaas.
Bak de plaattaart in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Serveer direct.
Sinds oktober heb ik weer meer kookinspiratie en zin om nieuwe dingen uit te proberen. Bladerend door wat food magazines met allerlei herfstgerechten, zag ik iets over pulled paddo’s. Ik vond het wel goed klinken en realiseerde me hoe lekker ik de combinatie van paddenstoelen en pompoen altijd vind. Zo bedacht ik deze pulled paddo’s en pompoen plaattaart. Wij aten ‘m voor de lunch (lang leven thuiswerken) maar hij kan ook bij de borrel of als diner. Dan zou ik wel aanraden om er bijvoorbeeld een salade bij te serveren. Wij vonden het in ieder geval een heerlijke smaakcombinatie en hebben ‘m afgelopen weekend weer gegeten. Er lagen nog spekjes in de koelkast die op moesten en die hadden we toegevoegd, ook een aanrader!
1 ping
[…] lijkt erop dat ik een beetje in een “pulled” fase zit… Ik deelde eerder al het recept van de pulled paddo’s met je en ik heb ook nog een recept voor pulled chicken gemaakt wat ik nog uit moet werken en […]