Ingrediënten voor 4 personen:
⁃ 4 flinke handen veldsla
⁃ 8 eetlepels granaatappelpitjes
⁃ 1 venkel
⁃ 6 eetlepels skyr
⁃ Gedroogde dille naar smaak
⁃ 2 moten zalmfilet
⁃ 1 liter vis- of groentebouillon
Neem 4 borden en verdeel de veldsla hier over. Halveer de venkel, verwijder de kern en het loof aan de bovenkant en snijd in kleine stukjes. Verdeel de venkel samen met de granaatappelpitjes over de veldsla.
Breng de bouillon aan de kook. Meng ondertussen de skyr met de dille naar smaak en verdeel dit in kleine hoopjes over de salades op de borden. Wanneer de bouillon kookt, draai je het vuur iets lager, zodat de bouillon zachtjes blijft pruttelen. Pocheer de moten zalm in circa 3 minuten in de bouillon.
Trek de zalm moten uit elkaar en verdeel de vis over de borden. Serveer de Pulle zalm salade direct zodat de zalm nog (lauw)warm is.
Het lijkt erop dat ik een beetje in een “pulled” fase zit… Ik deelde eerder al het recept van de pulled paddo’s met je en ik heb ook nog een recept voor pulled chicken gemaakt wat ik nog uit moet werken en ergens in de komende weken online komt. Maar goed vandaag dus pulled zalm salade. Ik kwam laatst in een tijdschrift ergens een recept met pulled zalm tegen en dat leek me een goed idee. Een van mijn favoriete recepten met zalm is deze zalm carpaccio met venkelsalade dus ik besloot een aantal van die smaken te combineren waardoor deze pulled zalm salade ontstond. Wij aten ‘m op een zondagmiddag tijdens de lunch maar eigenlijk is dit een heerlijk voorgerecht. Het is lekker licht en daarmee ideaal voor bij een uitgebreid diner, zoals met kerst.