Ingrediënten voor 8 hapjes:
• 2 puntpaprika’s
• 6 flinke theelepels roomkaas (bijv. Philadelphia)
• 20g bieslook
• Versgemalen peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelstjes van de puntpaprika’s en snijd in kwarten. Verwijder de zaadlijsten. Bak de kwarten puntpaprika’s 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de roomkaas. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de roomkaasvulling over de stukken puntpaprika. Rol op en zet vast met prikkers. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Rolletjes zijn altijd een leuk hapje. Ik wilde eens iets anders en besloot toen om puntpaprika’s op te rollen. Er stond nog roomkaas en bieslook in de koelkast dus ook de vulling was snel bepaald. Ik serveerde deze paprika rolletjes tijdens een borrel met vrienden. Ze waren erg lekker maar eerlijk is eerlijk, die puntpaprika’s zijn niet super makkelijk op te rollen. Eventueel kun je daarom ook gewoon kwarten puntpaprika vullen met het roomkaasmengsel.