Ingrediënten voor 2 personen:
• 150g quinoa
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 85g rozijnen of sultana’s
• 100g feta, verkruimeld
• 200g granaatappelpitjes (verkrijgbaar in de fruit koeling van AH)
• 85g grof gehakte amandelen
• bosje munt, grof gehakt
• bosje platte peterselie, grof gehakt
• bosje bieslook, grof gehakt
• sap van 1 citroen
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat goed uitlekken en laat even afkoelen. Hak ondertussen de kruiden en amandelen, verkuimel de feta en snipper de rode ui. Meng alle ingrediënten door de quinoa en knijp de citroen hierboven uit. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Bron: CarolineBrouwer.blogspot.com
Sinds ik het boek “Eet jezelf mooi, slank & gelukkig” van Amber Albarda gelezen heb, probeer ik regelmatig quinoa te eten. Deze salade ontdekte ik bijna een jaar geleden op het blog van Caroline Brouwer (vele lekkere recepten, neem er zeker eens een kijkje!) en is sindsdien mijn favoriete gerecht met quinoa. Het is een bijzondere samenkomst van smaken en structuren en een super gezond recept. Met deze salade kun je prima variëren, zelf heb ik het recept ook een klein beetje aangepast. Zo kun je de amandelen vervangen door (geroosterde) pijnboompitten of noten en kun je de feta vervangen door een andere kaas zoals geitenkaas of port salut. Ook voeg ik wel eens paprika toe als ik die nog in de koelkast heb liggen. Mocht je nog een restje over houden dan is dit ook een heerlijke lunch voor de volgende dag.
2 reacties
Hoi Sanne
Het ziet er allemaal erg goed uit. Het komende weekend krijgen we gasten en ik ga zeker een aantal gerechten maken.
Groetjes Marie-Louise
Dank je wel voor het compliment! Ik ben benieuwd wat je gaat maken dit weekend en natuurlijk vooral ook wat je er van vond 🙂
Veel plezier alvast in ieder geval!
Groetjes, Sanne