Ingrediënten voor circa 16 stuks:
• 150g ongezouten roomboter
• 150g witte chocolade, in blokjes
• 2 eieren
• 225g suiker
• 100g bloem
• Snufje zout
• 3 stelen rabarber
Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Vet een brownievorm in met boter of bekleed met bakpapier.
Smelt de roomboter met de chocolade op laag vuur. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.
Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar wordt het baksel lekkerder van.
Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze luchtig door het beslag.
Was de stelen rabarber en verwijder zowel aan de boven- als aan de onderzijde van elke steel een stukje van circa 1,5 centimeter. Gooi dit weg. Nu snijd je 1 steel in kleine reepjes. Spatel deze door het beslag en schenk het beslag in de ingevette vorm.
De andere stelen snijd je in de lengte door tweeën of drieën (ligt een beetje aan de dikte van de steel). Snijd vervolgens op maat om de hele vorm met strengen rabarber te kunnen beleggen.
Bak de rabarber blondies in de voorverwarmde oven zo’n 50 minuten, totdat de bovenkant krokant is en begint te breken. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.
Laat de rabarber blondies in de vorm afkoelen en snijd vervolgens in blokjes.
Toen ik laatst deze rabarber appel cake bakte, schoten er direct weer allerlei nieuwe recepten met deze heerlijk seizoensgroente door mijn hoofd. In desserts vind ik de combinatie van witte chocolade met rabarber altijd heerlijk dus dacht ik na over een baksel met dezelfde smaakcombinatie. Dat werden deze rabarber blondies. Een super makkelijk recept, wat je binnen een kwartier de oven in schuift. Wellicht een goed idee voor Moederdag morgen!