Ingrediënten voor circa 9 – 16 stuks:
• 150 roomboter
• 150g pure chocolade (70%), in blokjes
• 2 eieren
• 250 g suiker
• 100 g bloem, gezeefd
• snuf zout
• 200g rabarber (2-3 stelen)
Verwarm de oven voor tot 175 ºC en bekleed een brownievorm met bakpapier.
Begin met het smelten van de roomboter met de chocolade op laag vuur. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter vervolgens 5 min. afkoelen.
Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.
Snijd de rabarber in boogjes van circa 0,5cm dikte en meng met de bloem.
Meng tot slot de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Doe ook het bloem rabarber mengsel hier doorheen en spatel dit vervolgens luchtig door het beslag.
Schenk het chocoladebeslag op het bakpapier in de brownievorm. Bak de rabarber brownies in de voorverwarmde oven zo’n 40 minuten, totdat de bovenkant krokant is en begint te breken. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg. Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd vervolgens in blokjes.
Hebben jullie al gemerkt dat ik weer in een rabarber fase zit ;)? Altijd als deze groente beschikbaar is, ga ik helemaal los. Ik vind de zure smaak heerlijk, vooral in baksels en op de een of andere manier popt het ene na het andere recept idee met deze rood groene stengels in m’n hoofd op. Vandaag dus de rabarber brownies. Ik bakte ze voor een team dag van werk waar ze goed in de smaak vielen. Zelf vond ik ze ook erg lekker maar de rabarber smaak proef je vooral subtiel als een klein fris zuurtje in de chocolade smaak.