Ingrediënten voor 1 schaaltje:
• 100g Griekse yoghurt
• 5g verse munt
• Circa 10 centimeter komkommer
• 1 theelepel komijn
• Peper en zout naar smaak
Rasp de komkommer met een grove rasp. Doe in een zeef en druk het vocht eruit. Haal de muntblaadjes van de steeltjes en hak fijn.
Meng de yoghurt met de komkommer, munt en komijn. Breng verder op smaak met vers gemalen peper en zout.
Raita is een heerlijke Indiase yoghurt saus. Aangezien Indiaas eten soms best pittig kan zijn helpt dit je om een beetje af te koelen. Dat is echter niet waarom ik ‘m maakte. Ik besloot namelijk afgelopen weekend weer eens zelf naan te bakken (daarvoor morgen het recept online) en bij een Indiaas brood hoort natuurlijk een Indiase dip. Dat werd dus deze zelfgemaakte raita. Heel simpel maar ook heel lekker! En dat blijven toch de beste recepten 😉