Ingrediënten voor circa 32 blokjes fudge:
• 400g Tony’s Chocolonely puur (of andere pure chocolade met minstens 70% cacao)
• 1 blikje gecondenseerde melk
• 40g ongezouten roomboter
• 3 handjes mini marshmallows (of gebruik spekjes die je in kleine stukjes knipt)
• 100g Marie biscuitjes
• 50g hazelnoten
Hak de hazelnoten en de biscuitjes fijn. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier zodat alle zijkanten bedekt zijn. Dit zorgt ervoor dat je de fudge straks makkelijk uit de vorm kunt halen.
Verwarm de boter met de gecondenseerde melk en de chocolade in een pan op laag vuur. Blijf hierbij goed roeren, anders verbrandt dit mengsel! Wanneer de chocolade volledig gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de marshmallows, biscuitjes en hazelnoten toe en roer je dit er door heen. Het mengsel wordt nu heel dik maar dat hoort zo. Schenk het mengsel in de bakvorm en strijk eventueel nog een beetje glad. Zet de rocky road chocolade fudge minstens een nacht in de koelkast om op te stijven.
Snijd met een scherp mes in ongeveer 32 vierkante blokjes en serveer direct. In de koelkast kun je de fudge een paar dagen bewaren maar dat haalt hij waarschijnlijk niet 😉
Toen ik vorige week arretjescake maakte bedacht ik me dat die Marie biscuitjes vast ook heel lekker zouden zijn in een fudge. En net als arretjescake stond ook fudge nog op mijn food bucket list voor 2015. Ik had ook nog hazelnoten over na het maken van dit crunchy chocolade ijs en er stonden nog mini marshmallows in mijn keukenkastje van de rocky road ijstaart. Dus zo kwam het dat ik het idee kreeg voor een rocky road fudge. Ik maakte hem voor de verjaardag van een collega en hij viel gelukkig goed in de smaak! Eigenlijk had ik er ook nog rozijnen aan toe willen voegen maar dat ben ik tijdens het maken helemaal vergeten. Al denk ik nog steeds dat het echt een lekkere toevoeging zou zijn…