Rocky road cupcakes

Ingrediënten voor circa 16 tot 20 cupcakes:
Voor de cakejes
•    80g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    280g donkere basterd suiker
•    240g bloem
•    16g bakpoeder
•    snufje zout
•    2 eieren
•    240 milliliter volle melk
•    100g rozijnen
•    60g mini marshmallows (of grote in stukjes geknipt)
•    90g witte chocolade
Voor de topping
•    200g ongezouten roomboter
•    265g roomkaas
•    225g witte chocolade
•    100g poedersuiker
•    evt. mini marshmallows ter decoratie

Begin met het maken van de topping. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Hak de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie (in een kommetje boven een pan kokend water). Laat de chocolade in het kommetje op het aanrecht wat afkoelen.

Terwijl de chocolade afkoelt mix je de boter met de roomkaas luchtig. Voeg de poedersuiker hieraan toe en mix totdat alles goed gemengd is. Doe dit tenslotte ook met de afgekoelde witte chocolade.

De topping is niet super dik, zet deze daarom een half uur in de koelkast om wat verder op te stijven. Als je de cakejes mooi wil opspuiten, doe de topping dan alvast in de spuitzak voordat je ‘m in de koelkast zet.

Ga verder met het bakken van de cakejes.  Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en vul een muffin bakvorm met cupcake papiertjes. Wel de rozijnen in kommetje met kokend water.

Mix de boter met de suiker totdat dit goed gemengd is. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix totdat alles goed gemengd is.

Kluts de eieren en meng met de melk. Schenk ongeveer een derde deel van dit mengsel bij het beslag en mix totdat je een egale massa krijgt. Schenk de rest van het melkmengsel er in twee delen bij en meng steeds totdat je een mooi glad beslag hebt.

Hak de witte chocolade in stukjes, giet de rozijnen af en spatel de chocolade, rozijnen en marshmallows door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Dit gaat handig met een ijslepel. Bak de cakejes in circa 18 minuten in het midden van de oven gaar.

Laat de cakejes circa 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

Spuit de witte chocolade botercrème op de cakejes en garneer eventueel met wat mini marshmallows.

 

Deze rocky road cupcakes bakte ik al een hele tijd geleden, maar omdat ik ze in cupcake papiertjes met hartjes erop maakte besloot ik het recept te bewaren voor Valentijn. Niet dat ik daar zelf iets aan doe maar vond het wel leuk een recept te delen. In deze tijden met veel mensen in quarantaine e.d. is het namelijk extra leuk om iemand in je omgeving te verrassen met iets lekkers.

Deze rocky road cupcakes deelde ik destijds dan ook volop uit. Mijn ouders konden proeven tijdens hun vaste oppasdag en er gingen er een paar naar onze buren die ons altijd met van alles en nog wat uit de brand helpen. Iedereen vond ze erg lekker dus ik kan je zeker aanraden dit recept zelf eens te proberen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.