Rode kool crumble

rode-kool-crumble-met-logo

Ingrediënten voor 4 personen (als bijgerecht):
•    1 portie rode kool
•    75g (spelt)meel
•    25g panko
•    50g koude ongezouten roomboter
•    Snuf zout

Maak de rode kool volgens dit recept. Dit kan ruim van te voren en kun je ook prima invriezen. Je kunt ook rode kool uit een pakje gebruiken, kies dan niet voor een potje maar voor een zak (net zoals bij zuurkool), daar zit vaak meer smaak aan.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en vet een ovenschaal in.

Snijd de boter in blokjes en meng met het meel, de panko en het zout. Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Verdeel de crumble over de rode kool.

Zet de rode kool 25 minuten in het midden van de oven totdat de crumble goudbruin en gaar is.

 

Met kerst wilde ik graag iets met klassieke smaken doen maar dan in een net wat ander jasje. Bij de hazenpeper die ik serveerde, maakte ik daarom naast aardappel gratin ook deze rode kool crumble. Eigenlijk heel erg simpel maar het ziet er toch net wat feestelijker uit en de smaak was ook erg lekker. Ik ga ‘m dan ook zeker nog vaker maken, want ik ben dol op rode kool!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.