Sinds wij een kamado hebben, barbecueën wij ook regelmatig in de winter. Het zou nogal zonde zijn van zo’n duur apparaat om ‘m alleen in de zomermaanden te gebruiken tenslotte 😉 Onlangs wilden we eend grillen en toen bedacht ik me dat ik de bijbehorende rode kool eigenlijk ook wel op de barbecue kon maken. Zo ontstond dit heerlijke bijgerecht van rode kool van de kamado. Het lichte rooksmaakje van de barbecue samen met het zoetje van de crème de cassis passen perfect bi bijvoorbeeld wild. Ik kan je deze rode kool van de kamado dan ook van harte aanbevelen. Wij eten ‘m morgenavond bij eendenborstfilet.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 300g rode kool gesneden
– Flinke scheut crème de cassis
– optioneel: 2 kleine stoofpeertjes (bijv. gieser wildeman)
Voor dit recept heb je een skillet nodig evenals een kamado barbecue.
Steek de barbecue aan en verwarm tot 110 graden op indirecte warmte (dus met hitteschild). Wrijf de skillet in met een klein beetje zonnebloem- of olijfolie. Doe de rode kool in de skillet. Schil de peren, snijd in kleine blokjes en meng door de rode kool. Besprenkel met een flinke scheut crème de cassis. Plaats de skillet op het rooster en stoof de rode kool in circa 2 uur gaar. Serveer de rode kool van de kamado direct of laat afkoelen en bewaar in de koelkast of vriezer tot gebruik. Verwarm dan later in een pannetje of in de oven op 100 graden voor een half uurtje.
1 ping
[…] Rode kool van de kamado […]