Ingrediënten voor 6 taartjes:
Bodem (evt. te vervangen door hartige taart deeg uit het vriesvak van de supermarkt)
• 70g speltbloem (o.a. verkrijgbaar bij de natuurwinkel), normale bloem kan ook
• 35g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
• 1/2 losgeklopt ei
• 1 eetlepel koud water
Vulling
• 1 portie rode ui chutney
• 100g zachte geitenkaas
• versgemalen peper naar smaak
Voor dit recept heb je 6 tartelettes vormpjes nodig. Eventueel kun je de taartjes ook in een muffinvorm maken.
Begin met het maken van de rode ui chutney volgens dit recept. Dit kun je eventueel ook al een dag eerder doen.
Ga verder met het deeg. Meng de bloem met de roomboter met je handen of in de keukenmachine. Voeg het ei en water toe en kneed tot een soepel deeg. Maak van het deeg een platte plak, wikkel in plastic folie en leg even in de koelkast om op te stijven. Eventueel kun je het deeg ook een dag eerder maken en in de koelkast bewaren tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snijd de geitenkaas in 6 plakjes.
Rol het deeg uit (gebruik eventueel wat extra speltbloem als het teveel plakt) tot een dikte van ongeveer 10mm en steek hier 6 cirkels uit met een ronde uitsteker met een doorsnede van circa 8-10cm. Indien je geen uitsteker hebt kun je dit bijvoorbeeld ook doen met een glas. Leg de deegrondjes in de tartelletes vormpjes en druk goed aan. Mocht je deeg overhouden dan kun je dit ingewikkeld in plastic folie en verpakt in een diepvrieszakje nog prima een tijdje bewaren in de vriezer.
Verdeel nu de rode ui chutney over de vormpjes en beleg met de geitenkaas. Bestrooi ieder taartje met een flinke snuf versgemalen peper.
Bak de taartjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Vorige week gaf ik jullie al het recept voor deze vijg ricotta taartjes en liet ik jullie al weten dat ik zelf meteen twee varianten maakte. Deze rode uien taartjes waren de tweede variant en ik moet zeggen, hoewel de versie met vijg ook erg lekker was, vond ik deze toch beter. De rode ui chutney is heerlijk en ik ben gek op geitenkaas. Dat die twee goed combineren ontdekte ik vorig jaar al met deze bruschetta en ik vond het dan ook hoog tijd om een nieuw recept te bedenken met dezelfde combi. Serveer deze heerlijke taartjes als voorgerecht bij een etentje of gebruik ze als borrelhapje.
Vind je het lastig om zelf een bodem te maken of heb je hier geen tijd voor, neem dan kant&klaar hartige taart deeg van Dr. Oetker.