Roggebrood sterren met zalm en mierikswortel-avocado-saus

Roggebrood sterren-met logo

Ingrediënten voor 8 hapjes:
• 8 plakjes roggebrood
• 1 avocado
• 4 theelepels mierikswortel
• versgemalen peper naar smaak
• 100g gerookte zalm

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees erin en doe dit samen met de mierikswortel en peper naar smaak in de hoge beker van je staafmixer. Pureer tot een gladde dikke saus.

Steek met een koekuitsteker sterren uit het roggebrood.

Besmeer iedere ster royaal met de mierikswortelavocadosaus. Beleg vervolgens met de gerookte zalm.

Serveer direct.

 

Afgelopen vrijdag gingen Mark en ik in ondertrouw. Dat betekende ook een vrije dag en dus werden er weer volop nieuwe recepten getest. Gisteren vertelde ik al dat we de gevulde varkenshaas als lunch aten. Deze roggebrood sterren waren ons ontbijt. Eigenlijk is dit natuurlijk meer een borrelhapje, amuse of brunch gerecht maar ik moet zeggen dat ze als ontbijt ook super lekker waren. Kruidig, fris en ook fijn: super gezond! Ideaal voor tijdens de kerstdagen maar misschien ook een leuk idee voor oudejaarsavond?


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.