Ingrediënten voor 1 persoon:
Voor de salade:
• 2 handjes rucola sla
• 1/2 komkommer in blokjes gesneden
• 1 rode paprika in blokjes gesneden
• 50 gram port salut in kleine stukjes
• 50 gram rozijnen
• 30 gram amandelschaafsel of grof gehakte amandelen
Voor de dressing:
• 1 theelepel mosterd
• 1 theelepel honing
• 15 mililiter olijfolie
• 10 mililiter balsamico azijn
Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom. Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren. Proef de dressing en pas eventueel nog wat aan naar smaak. Sprenkel de dressing over de salade en smullen maar!
Als ik alleen moet eten kies ik vaak voor een maaltijdsalade: lekker, gezond, simpel en snel klaar, wat wil je nog meer? Ik vind dit een heerlijke variant waar je prima mee kunt variëren, afhankelijk van wat je nog in je koelkast en keukenkastjes hebt liggen. Zo is deze salade ook erg lekker met bijvoorbeeld manchego, feta, brie of geitenkaas en kun je de amandelen prima vervangen door walnoten, pecannoten of geroosterde pijnboompitten. Als je net als ik van truffel houdt is het ook erg lekker om een scheutje truffelolie aan de dressing toe te voegen.