Snel volkoren rozijnenbrood

Ingrediënten voor 1 brood:
• 350g volkoren meel
• 150g bloem
• 1 zakje / 1 theelepel baking soda
• 1 theelepel zout
• 2 eieren
• 390ml melk
• 2 eetlepels natuurazijn
• 350g rozijnen

Wel de rozijnen in heet water. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed een cakeblik met bakpapier.

Begin met het mengen van alle droge ingrediënten. Roer vervolgens de eieren los met de melk en de azijn en meng kort door de droge ingrediënten. Dep de rozijnen droog en meng kort door het beslag.

Giet nu het beslag in het cakeblik. Het is een vloeibaar beslag, maar dat hoort zo. Bak tot slot het volkoren rozijnenbrood in circa 40 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. De gaarheid kun je checken door op het brood te kloppen, als het hol klinkt van binnen dan is het gaar.

Kiep het brood na het bakken direct uit de vorm, zet de oven uit maar doe het brood erin terug en laat het afkoelen in de restwarmte van de oven, daar krijg je een extra krokante korst van. Na nog eens 15-30 minuten haal je het volkoren rozijnenbrood uit de oven. Serveer direct, want warm is dit brood het allerlekkerst.

Vorige week ging ik mountainbiken met een van mijn buurvrouwen. Zij weet dat ik van bakken houdt en tipte mij een recept voor sodabrood wat zij vaak maakte. De volgende dag met de lunch probeerde ik het al uit. Binnen 10 minuten heb je het brood klaar om de oven in te gaan, zo relaxt was brood bakken nog nooit! Mark en ik vonden het erg lekker, de mening van de kinderen was verdeeld. En dus besloot ik begin deze week in de rebound te gaan. Dex en Fleur zijn allebei fan van rozijnenbrood en ik vind het belangrijk dat ze veel volkoren eten dus zo ontstond dit snel volkoren rozijnenbrood. Ook deze versie vond ik erg lekker. Goed idee voor bij de Paasbrunch wellicht?


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.