Speculaas kruidnoot blondies

Het is alweer lang geleden dat ik iets plaatste op mijn blog. De combinatie van een drukke baan met een gezin zorgen ervoor dat ik vaak niet de tijd vind om recepten uit te werken. Want bakken en koken doe ik nog steeds wel met veel plezier. Maar nu Sinterklaas nog in het land is deel ik graag een nieuw recept met jullie. Deze speculaas kruidnoot blondies bakte ik eerder deze maand voor mijn verjaardag. Ze smaken super kruidig en deden mij zelfs een beetje denken aan gevulde speculaas, ondanks dat er geen amandel aan het recept te pas komt. Mijn kinderen vonden ze daarom niet geweldig, maar Mark en ik waren fan. 

Ingrediënten (voor 9 tot 12 stukjes):
• 150 gram witte chocolade
• 90 gram roomboter of margarine
• 2 eieren
• 150 gram fijne kristalsuiker
• 155 gram bloem
• 16 gram bakpoeder
• 2 eetlepels speculaaskruiden
• 75 gram kruidnoten
• snuf zout

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en bekleed een brownievorm met bakpapier. Hak de witte chocolade in stukjes. Smelt de boter in een pannetje en haal van het vuur zodra deze gesmolten is. Vervolgens roer je de stukjes witte chocolade er doorheen. 

Laat de chocolade boter een klein beetje afkoelen terwijl je de suiker met de eieren en het zout mixt. Wanneer dit goed gemengd is en een beetje luchtig begint te worden, voeg je de chocoladeboter hier langzaam aan toe terwijl je blijft roeren. 

Als dit goed is gemengd, spatel je de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden er doorheen.

Tenslotte verdeel je het beslag over de brownievorm en duw je de kruidnoten in het beslag. Bak de speculaas kruidnoot blondies in circa 25 minuten goudbruin en gaar. 

Laat de speculaas kruidnoot blondies volledig afkoelen en snijd daarna in 9 tot 12 stukken. 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.