Ingrediënten voor 4 personen:
• 4 wraps
• 300g spinazie
• 200g feta
• 10 zongedroogde tomaatjes
Roerbak de spinazie totdat deze slinkt in een wokpan. Doe in een zeef en druk het vocht er goed uit.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de feta in dunne plakjes.
Neem 2 wraps en verdeel de spinazie, feta en zongedroogde tomaatjes hierover. Beleg met de overige 2 wraps om er quesadilla’s van te maken.
Bak de quesadilla’s één voor één in een droge koekenpan in circa 3 minuten per kant mooi goudbruin en knapperig. Let op: wanneer de pan eenmaal goed heet is, kan het ineens snel gaan!
Snijd de quesadilla’s met een scherp mes of pizzasnijder in 6 punten. Serveer 3 punten per persoon als voorgerecht.
Een paar weken geleden hadden wij een erg relaxte zaterdag. Er stond niet zoveel op de planning dus we deden op ons gemak boodschappen en hadden lekker de tijd om na te denken over de bruiloft. Op dat soort dagen experimenteer ik graag met nieuwe recepten en dus stonden deze spinazie feta quesadilla’s op het menu. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht en je zou het zelfs als hoofdgerecht kunnen eten wanneer je iets grotere porties per persoon maakt. Wij combineerden deze quesadilla’s met een een ander voorgerecht met coquilles. Het recept daarvan krijg je later deze maand van me.