Ingrediënten voor 4 personen:
• 6 plakjes bladerdeeg
• 1 eetlepel bloem of speltmeel
• 1 rode ui
• 300g mager rundergehakt
• 600g spinazie
• 295g zongedroogde tomaatjes
• 2 eieren
• 100 milliliter slagroom
• 200g feta
• Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
Neem een vlaaivorm van circa 30 centimeter doorsnede en vet deze in met een beetje olijfolie of roomboter. Bestrooi met een halve eetlepel bloem of speltmeel. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en laat uitlekken.
Snipper de ui en bak samen met het gehakt in een wokpan zonder extra olie of boter totdat het gehakt rul is. Voeg nu de spinazie in delen toe en roer nadat alle spinazie is toegevoegd en geslonken ook de zongedroogde tomaatjes hier aan toe.
Doe het gehaktmengsel in een zeef en druk het vocht eruit. Bekleed de vlaaivorm met het bladerdeeg. Bestrooi met de resterende halve eetlepel bloem of speltmeel en prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout naar smaak. Snijd de feta in blokjes. Verdeel het gehaktmengsel over de taartvorm en verdeel hierover het eimengsel. Bestrooi met de feta.
Bak de quiche met spinazie en feta in circa 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Spinazie en feta is een heerlijke combi en dus bedacht ik laatst om hier eens een quiche mee te maken. Toen er afgelopen zomer vriendinnen kwamen eten stond ie op het menu. De timing was niet top want het was die week erg warm weer en over het algemeen heb ik dan liever niet de oven te lang aanstaan want daar wordt het niet bepaald koeler van in huis 😉 Toch was ik blij dat ik deze spinazie feta quiche gemaakt had want hij was echt super lekker! Eigenlijk gebruik ik bijna nooit bladerdeeg in een quiche en vaak vind ik dat iets te nat worden maar door de bloem op de bodem werd het nu juist heerlijk knapperig en luchtig deeg. Echt een aanrader dit recept!