Ingrediënten voor 2 glazen sap
• 2 handen spinazie
• 1 mango
• 1 glas koud water
Voor dit recept heb je een blender nodig.
Was de spinazie en doe samen met het water in de blender. Snijd de mango in blokjes en voeg toe aan de spinazie. Blend op lage snelheid tot een mooi glad sap. Laat de blender nog even doordraaien als alles fijngemalen lijkt te zijn. Het sap bevat dan geen draden spinazie of mango meer en dat drinkt lekkerder 😉 Serveer direct, dat is het lekkerst. Eventueel kun je dit sap ook 1 dag, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.
Tegenwoordig probeer ik steeds vaker om sap te maken met mijn blender. Dit omdat die een stuk sneller en makkelijker schoon te maken is en het ook iets toegankelijker is om over te bloggen aangezien meer mensen nu eenmaal een blender dan een sapcentrifuge hebben 😉 Ook werkt een blender veel fijner als je bladgroente zoals sla of spinazie wil juicen. Het idee voor dit sap kreeg een tijdje geleden tijdens een bezoekje aan Yoghurt Barn in Utrecht. Ik was daar met een vriendin en die nam een smoothie met kokoswater, spinazie en mango. Ik proefde een slokje en vond het erg lekker hoewel ik over het algemeen geen fan ben van yoghurt in een sapje. Ik besloot daarom iets soortgelijks te maken en dat werd dit spinazie mango sap. Ik heb nooit kokoswater in huis en besloot daarom gewoon kraanwater te gebruiken en dat was ook erg lekker. Maar kokoswater kan dus ook als je dat hebt staan.