Spinazie rolletjes

Ingrediënten voor 18 hapjes:
Voor de pannenkoekjes
•    70g verse spinazie
•    135g speltmeel
•    1 theelepel bakpoeder
•    200 milliliter melk
•    2 eieren
•    4 plakken cervelaat
•    Scheutje citroensap
•    Roomboter om in te bakken
Voor de vulling
•    3 cherry tomaatjes
•    ½ rode paprika
•    3 zongedroogde tomaatjes
•    130g verse spinazie
•    100g geitenkaas
•    70g walnoten

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Begin met het maken van het beslag voor de pannenkoeken. Pureer de spinazie met een scheutje melk met de staafmixer. Meng het meel met het bakpoeder en klop dit samen met de rest van de melk door de spinaziepuree.

Voeg nu een voor een de eieren toe en klop door tot een egaal beslag. Breng het beslag verder op smaak met een beetje versgemalen peper en zout en een scheutje citroensap. Snijd de cervelaat in stukjes en roer door het beslag.

Leg alvast alles voor de vulling klaar. Snijd de cherry tomaatjes in kwarten, de rode paprika in blokjes en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Verkruimel de geitenkaas en de walnoten.

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met een klontje roomboter. Schenk hier ongeveer 1/3 deel van het spinaziebeslag in en bak tot een grote pannenkoek door beide zijdes goed gaar te bakken. Herhaal dit nog 2 keer totdat je 3 spinazie pannenkoeken hebt.

Verdeel de vulling over de pannenkoeken en rol deze zo strak mogelijk op. Snijd iedere pannenkoek in 6 stukjes en steek er stokjes in.

Geïnspireerd op een recept uit Boodschappen 7, 2017

 

Een paar weken geleden kreeg ik van mijn moeder het magazine Boodschappen. Daarin kwam ik een recept tegen voor een spinazie rol en dat vond ik wel een grappig idee. Nog diezelfde week stonden deze spinazie rolletjes bij ons op het menu. Het is een leuk en bijzonder borrelhapje (laat de cervelaat weg voor een vega versie) en niet moeilijk te maken. Wij aten dit echter als hoofdgerecht. Ik was oprecht verbaasd hoe vullend deze spinazie rolletjes zijn. Na 1 grote gevulde pannenkoek zat ik echt helemaal vol. Mark lukte het met veel moeite om er 2 te eten. Ideaal! Want je kunt er dus wel even op door en het is een hartstikke gezonde maaltijd!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.