Ingrediënten voor 2 potjes
• 300g spinazie
• 120g Parmezaanse kaas
• 6 eetlepels olijfolie
• 50g amandelen
• 12 zongedroogde tomaatjes
• 10g peterselie
Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.
Snijd de kaas in stukjes en doe samen met de spinazie, amandelen, olijfolie, tomaatjes en peterselie in de keukenmachine. Maal tot een smeuïge pesto. Proef en voeg indien nodig nog wat extra peper en zout of een van de ingrediënten toe.
Inmiddels ben ik volop aan het experimenteren met verschillende soorten pesto. Deze spinaziepesto met amandelen maakte ik begin oktober. Ik gebruikte ‘m in een heerlijk bijgerecht waarvan ik je morgen het recept geeft. Maar ik vroor ook nog een portie in en die was perfect als basis voor bijvoorbeeld pastasaus. Of geef je spinaziesoep net een beetje extra door deze pesto eraan toe te voegen.