Spinaziesoep met zalm

Spinaziesoep (3)Ingrediënten voor 4 personen:
•    300g verse spinazie
•    1 ui
•    0,6 liter bouillon
•    3 eetlepels groene pesto
•    Gerookte zalm

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui circa 5 minuten totdat de ui glazig is. Voeg de spinazie en de bouillon toe en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de pesto toe. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Garneer met stukjes gerookte zalm: een heerlijke combinatie! Serveer met wat stukjes brood en zelfgemaakte kruidenboter of groene pesto.

Als je dit recept als onderdeel van een etentje maakt kun je dit prima al een dag eerder maken, in de koelkast bewaren en de volgende dag even opwarmen.

 

Ik heb het al vaker gezegd, ik houd van soepen! Ik vind ze de ideale manier om veel groentes binnen te krijgen. Deze spinaziesoep maak ik al jaren. De stukjes gerookte zalm maken dit recept extra bijzonder. Als je niet van zalm houdt kun je ze natuurlijk prima weglaten of vervangen door stukjes serranoham. Voor mij is deze soep een heerlijk lichte maaltijd maar ik maak ‘m ook vaak als voorgerecht. Als je de soep in espressoglazen schenkt is het ook een lekkere amuse. 

Wil je dit recept suikervrij maken? Maak de bouillon helemaal zelf (dus zonder bouillonblokje).


2 pings

  1. […] nog geen vis op het menu hadden ga ik voor deze spinaziesoep met gerookte zalm. Ik vond een recept hier op de site van Uit de pan van San. We eten er stokbrood bij. En vast ook wat lekkere dingen als […]

  2. […] nog geen vis op het menu hadden ga ik voor deze spinaziesoep met gerookte zalm. Ik vond een recept hier op de site van Uit de pan van San. We eten er stokbrood bij. En vast ook wat lekkere dingen […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.