Spruitjes quiche met spekjes en manchego

spruitjes-quiche-met-logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    7 plakjes bladerdeeg
•    500g spruitjes
•    1 rode paprika
•    250g spekblokjes
•    150g manchego
•    2 eieren
•    3 eetlepels melk
•    Versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht). Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwijder de buitenste blaadjes en de onderkant van de spruitjes. Snijd de paprika en manchego in blokjes. Bak de spekblokjes totdat ze krokant zijn. Giet het vet er vanaf en laat verder uitlekken op keukenpapier. Dep nog even goed droog.

Vet een springvorm (doorsnede van circa 28cm) in met boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik de bodem in met een vork.

Verdeel de spruitjes, paprika, manchego en spekblokjes over de bodem van de taart. Klop de eieren los met melk en breng op smaak met  peper. Verdeel het eiermengsel over de taart. Bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

 

Spruitjes zijn nu niet bepaald mijn favoriete groente, maar ze zijn nu wel volop in het seizoen en ik vind het belangrijk om af en toe eens iets anders te eten. Ik besloot daarom spruitjes eens te verwerken in een van mijn favoriete gerechten, namelijk quiche. Zo ontstond dit recept. En hoewel ik andere quiches nog steeds lekkerder vind, is deze spruitjes quiche wel een goede manier om ook niet-liefhebbers toch een keer aan de spruitjes te krijgen. En voor de mensen die toch al van spruitjes houden: een andere manier om ze klaar te maken is ook wel eens lekker toch?!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.