Stoofpeertjes

Stoofpeertjes (5)

Ingrediënten voor 6 peertjes:
•    6 stoofpeertjes (ik gebruikte Gieser Wildeman)
•    600 milliliter rode wijn
•    2 eetlepels suiker
•    2 kaneelstokjes
•    3 kruidnagels

Schil de peertjes maar laat het steeltje eraan.

Leg de peertjes in een pan en voeg de rode wijn, suiker, kaneelstokjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook.

Wanneer het mengsel kookt zet je het vuur laag en laat je de peertjes zonder deksel circa 3 uur stoven. Let op dat ze niet gaan koken. Kijk af en toe of de peertjes nog voldoende onder de wijn staan en draai ze eventueel af en toe om of voeg nog wat wijn toe.

Serveer de peertjes warm of koud met een bolletje ijs.

Geïnspireerd op een recept van Eva

 

Stoofpeertjes vind ik eigenlijk een echt kerstgerecht maar ze passen ook goed in de herfst. Het lijkt veel werk, maar je bent in 10 minuten klaar en daarna hoef je alleen maar af en toe te kijken of het nog goed gaat. Het eindresultaat is heerlijk. Ik vind stoofpeertjes een typisch dessert maar ze worden ook wel vaker geserveerd als bijgerecht bij een uitgebreide maaltijd. Dus doe er mee wat jij lekker vindt! Wij aten de peertjes met deze zelfgemaakte kaneelmousse, een top combinatie!


1 ping

  1. […] met het maken van de stoofpeertjes volgens dit recept. Dit kan eventueel al een dag eerder, maar ook de gehele tiramisu kun je al een dag eerder maken. […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.