Ingrediënten voor 6 stuks:
• 6 stoofpeertjes (bijv. gieser wildeman)
• 1,5 fles Ruby port
• 3 kaneelstokjes
• 6 kruidnagels
Schil de stoofpeertjes en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis.
Schenk de port in een pan. Doe de peertjes hierbij evenals de kruiden. Laat 4 uur op laag vuur stoven. Zorg er hierbij voor dat de peertjes helemaal onder staan in het vocht. Voeg eventueel nog extra port toe.
Haal de kruiden na het stoven uit het vocht. Bewaar de peertjes tot gebruik in het stoofvocht.
In een kookmagazine zag ik laatst een taart waar stoofperen die in port gestoofd waren in zaten. Ik ben dol op stoofpeertjes, dus het inspireerde mij tot een eigen variatie die je morgen online vindt. Maar die stoofperen in port waren zo lekker dat ik besloot om ook dat recept los met jullie te delen. Bewaar het kookvocht, daar krijg je volgende week nog een lekker dessert recept van mij voor.
1 ping
[…] voor 8 personen: – 1 portie stoofpeertjes – 1/2 pak lange vingers – 150g fijne kristalsuiker – 500g mascarpone – 300g Skyr […]