Straciatella crème met kersen

Straciatella creme met kersen foto 2

Ingrediënten voor 6 personen:
Straciatella crème:
•    250 gram mascarpone
•    250 gram kwark
•    100 gram poedersuiker
•    150 ml slagroom
•    100 gram pure chocolade (uiteraard van Tony’s Chocolonely :))
Kersen:
•    1 pot kersen (uitlekgewicht 350g)
•    1 sinaasappel
•    1/2 citroen
•    1 eetlepel honing
•    Allesbinder


Straciatella crème
Laat de kwark goed uitlekken in een zeef bekleed met een theedoek (minimaal 30 minuten laten staan).

Klop de slagroom stijf en rasp of hak de chocolade in stukjes.

Roer de mascarpone met de poedersuiker en de kwark glad en schep de chocolade en slagroom hier vervolgens doorheen. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Kersen
Giet de kersen af en vang het sap op in een steelpannetje. Pers de sinaasappel uit evenals een halve citroen en voeg dit bij het kersensap. Verhit dit mengsel  en voeg de honing toe. Laat circa 5 minuten inkoken. Voeg lepel voor lepel allesbinder toe en roer steeds goed door met een garde totdat het sap dikker wordt. Voeg daarna de kersen toe en en laat afkoelen.

Verdeel de straciatella crème over 6 schaaltjes of bordjes. Maak mooie bolletjes met 2 lepels of een ijsknijper. Verdeel de kersen hierover of serveer er apart bij.

Bron: Kookcursus mama

 

Dit dessert staat hier met een etentje regelmatig op tafel: de combinatie van chocolade en kersen is wat mij betreft altijd geslaagd! Maar deze straciatellacrème met kersen is ook perfect als vulling van bijvoorbeeld een chocoladetaart of om brownies extra speciaal mee te maken. Dit recept kun je ook gebruiken als vulling bij het maken van een bijzondere spiraaltaart, hier lees je hoe je dat doet.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.