Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
• 75g veldsla
• 1 rode paprika
• 3 stengels lente ui
• Sap van 1 limoen
• 1 rode peper
• 2cm gember
• 2 eetlepels vissaus
• 1 theelepel tahin
• 2 biefstukken
• 125g taugé
• 200g sugar snaps
Verdeel de veldsla over 2 pastaborden. Snijd de rode paprika in blokjes en de lente ui in ringetjes en meng door de sla.
Verwijder de puntjes van de sugar snaps en zet apart.
Neem een klein kommetje en meng hierin het limoensap met de vissaus en tahin. Snijd de rode peper heel fijn en rasp de gember. Meng door de dressing en zet apart.
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de biefstuk in circa 4 tot 6 minuten. Verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Ondertussen bak je in dezelfde koekenpan de taugé met de sugar snaps in circa 5 minuten gaar.. Giet de dressing hier al tijdens het bakken doorheen. Verdeel over de borden.
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de borden. Serveer direct.
Soms heb je gewoon zin in een gezonde en lichte maaltijd. Deze Thaise biefstuk salade is daarvoor echt helemaal perfect: veel verschillende groentes en een heerlijke combinatie van smaken. Wij aten ‘m half maart toen het zo’n zonnig weer was en vonden het allebei super lekker en hebben het sindsdien nog zeker 3 keer gegeten. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n biefstuk fan, maar met deze dun gesneden reepjes vind ik het heerlijk. Ik maakte vooraf nog een ander klein hapje voor op mijn blog dus wij vonden het een beetje veel voor 2 personen. De overgebleven portie at ik daarom de volgende dag als lunch en ook koud was dit gerecht nog hartstikke lekker maar als ik moet kiezen vond ik het warm wel echt nog beter.