Ingrediënten voor 8 glaasjes:
⁃ 450g (diepvries) pompoen blokjes
⁃ 200ml kokosmelk
⁃ 300ml groentebouillon
⁃ 1 rode ui
⁃ 1 flinke teen knoflook
⁃ 1 rode peper
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig om en blijf erbij staan om te voorkomen dat de pitjes aanbranden.
Snipper de ui, de knoflook en de rode peper fijn. Doe de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui met de knoflook en de rode peper goudbruin in circa 4 minuten.
Voeg de pompoen blokjes toe en wok een paar minuten mee.
Giet de bouillon en de kokosmelk in de wok en breng aan de kook. Stoof de pompoen in 15 tot 20 minuten zacht zodat de bouillon en de kokosmelk verdampen en het vocht slinkt.
Pureer het pompoen mengsel met een staafmixer tot een smeuïg geheel. Breng eventueel verder op smaak met wat versgemalen peper en zout. Verdeel de pompoen mousse over 8 amuse glaasjes. Zet in de koelkast om verder koud te worden en op te stijven.
Verdeel de geroosterde pompoenpitten over de Thaise pompoen mousse voor het serveren.
Ik vind een groentemousse altijd ideaal als amuse al serveer ik ‘m ook wel eens als voorgerecht. Er staan al meerdere varianten op mijn blog maar vorig jaar bedacht ik deze Thaise pompoen mousse versie. Ik heb het sindsdien al meerdere keren gemaakt en krijg er steeds goede reacties op. En een prettige bijkomstigheid is dat je dit gerecht heel goed kunt voorbereiden. Als je de glaasjes goed afdekt met huishoudfolie, blijft de mousse zeker 2 dagen goed in de koelkast. Dus ben jij nog op zoek naar een lekkere start van je kerstdiner? Overweeg dan zeker deze Thaise pompoen mousse!