Thaise rijst met garnalen

Thaise rijst met garnalen met logoIngrediënten voor 4 personen:
•    300g rijst (ik gebruikte biologische zilvervliesrijst van de natuurwinkel)
•    400 milliliter water
•    2 eetlepels zonnebloemolie
•    1 ui
•    250g sugar snaps
•    1 rode paprika
•    1 paksoi
•    2 eetlepels Thaise rode curry pasta
•    400g roze garnalen (diepvries, ontdooid)
•    1 bosje peterselie

Wanneer je de Thaise rode curry pasta zelf maakt begin je daarmee volgens dit recept. Dit kun je prima al een dag van te voren doen. Bewaar de curry pasta in een afgesloten bakje in de koelkast. Wat overblijft kun je overigens ook prima invriezen.

Kook de rijst 25 minuten in een kookpan in water. Ook dit kun je eventueel al een dag eerder doen, giet de rijst dan wel alvast goed af.

Snipper ondertussen alvast de ui en snijd de sugar snaps in grove reepjes, de paprika in blokjes en de paksoi in reepjes.

Giet de rijst af. Verhit in een pan met dikke bodem de zonnebloemolie en fruit de ui. Voeg de sugar snaps, paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en roerbak ongeveer 3 minuten.

Draai het vuur lager en voeg de rode curry pasta toe. Roerbak ongeveer 1 minuut zodat de smaken en geuren goed vrij komen. Schep de rijst er door en voeg het water toe. Roer goed en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook de rijst op laag vuur in circa 15 minuten gaar. Leg de laatste 5 minuten de garnalen op de rijst en warm ze mee. Laat de rijst nog 5 minuten staan met het deksel op de pan.

Hak de peterselie grof. Schep het groene paksoiblad door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer direct. Serveer er eventueel nog wat limoenpartjes bij.

Bron: delicious. februari 2015

 

Sinds ik het boek “Eet jezelf mooi, slank & gelukkig” van Amber Albarda gelezen heb, eet ik eigenlijk alleen nog maar zilvervlies rijst van de natuurwinkel (hier zit namelijk het voedzame zilvervliesje nog omheen). Aangezien dit een onbewerkte rijstsoort is, heb je wat meer geduld nodig vanwege de langere kooktijd. Mocht je liever gewoon (pandan)rijst van de reguliere supermarkt gebruiken dan kun je de rijst direct toevoegen aan het groentemengsel en is het niet nodig om deze eerst 25 minuten apart te koken. Net als de boerenkool spelt salade van vorige week komt ook dit recept uit de delicious. van afgelopen maand. Ik had er gelijk zin in toen ik het zag. Alleen in mijn recept voor rode curry pasta zit vissaus en die bevat suiker. Ik kon het recept daarom niet direct proberen. Maar zodra we terug waren van skivakantie gingen alle ingrediënten op het boodschappenlijstje zodat ik het nog diezelfde week kon maken. Eigenlijk hoort er koriander in dit recept maar daar houden wij niet zo van dus ik besloot die te vervangen door peterselie. Een prima alternatief! Het is echt een heerlijk recept voor iedereen die van Aziatisch eten houdt. Het is wel vrij pittig, ook omdat je geen kokosmelk toevoegt om de currypasta mee af te blussen. Wij houden allebei wel van scherp eten op z’n tijd maar als jij niet zo van het pittige eten bent kun je bijvoorbeeld een rode peper minder toevoegen aan de currypasta of wat Griekse yoghurt door het gerecht roeren om het iets milder te maken. Je kunt deze Thaise rijst met garnalen eventueel prima bewaren en nog eens opwarmen in de pan. Ik maakte dan ook meteen een grote pan voor 4 personen waar wij 2 dagen van aten. Lekker makkelijk!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.