Tomatensoep met kokosmelk

Tomatensoep met kokosmelk (14)

Ingrediënten voor 6 personen:
•    2 uien
•    2 teentjes knoflook
•    1kg Tasty Tom trostomaten
•    3 eetlepels olijfolie
•    2 takjes rozemarijn
•    1 laurierblad
•    500ml bouillon
•    200ml kokosmelk

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Spoel de tomaten af, verwijder de kroontjes en snijd in vieren.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui met de knoflook. Voeg de tomaten met de rozemarijn en het laurierblad toe. Schenk de bouillon en de kokosmelk erover en laat de soep circa 25 minuten sudderen op laag vuur (let op dat de soep niet gaat koken).

Verwijder de rozemarijntakjes en het laurierblad. Pureer de soep met een staafmixer. Haal door een zeef om de pitjes van de tomaten te verwijderen.

Serveer de soep met wat brood met zelfgemaakte kruidenboter. Garneer eventueel met een blaadje peterselie.

 

Een paar weken geleden ging ik met een collega lunchen bij de Bakkerswinkel en bestelde daar een tomatensoep met kokosmelk. Die vond ik zo lekker dat ik besloot te proberen er zelf een te maken. Sowieso had ik nog nooit zelf tomatensoep gemaakt, best gek want dat is eigenlijk een van mijn favoriete soepen. Uiteindelijk creëerde ik dit recept en ik moet zeggen ik vond ‘m zo lekker dat ik niet weet of ik nog een keer “normale” tomatensoep ga proberen te maken.  Het is een heerlijk zachte en zoete soep. Omdat je de soep door een zeef haalt is het echt een licht gerecht en niet zo geschikt als maaltijd. Maar als voorgerecht of als amuse (in een espressoglaasje) is dit een perfect recept.

Wil je dit recept suikervrij maken? Maak de bouillon helemaal zelf (dus zonder bouillonblokje).


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.