Tonijnrol

tonijnrol met logo

Ingrediënten voor 6 stukjes:
•    1 sjalotje
•    1 blikje tonijn in olie á 185g
•    50g geraspte kaas
•    1 eetlepel mosterd
•    2 plakjes bladerdeeg
•    1 ei
•    3 eetlepels (zwarte) sesamzaadjes

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper het sjalotje en fruit dit in de olie van de tonijn. Meng dit met de tonijn, mosterd en kaas.

Neem de plakjes bladerdeeg en laat ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar, net over elkaar heen en druk goed vast. Verdeel de vulling hier over.

Rol het bladerdeeg in de lengte op. Klop het ei los en bestrijk het deeg hiermee. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Bak de tonijnrol in het midden van de oven voor 10 minuten. Haal er dan uit en snijd de rol in plakjes. Doe terug in de oven en bak nogmaals 10 minuten totdat het deeg mooi goudbruin kleurt.

Serveer direct.

Bron: Hilde

 

Al heel lang geleden at ik deze heerlijke tonijnrol bij een vriendin tijdens een etentje. Ik vroeg meteen het recept. We maakten het een aantal keer en daarna vergat ik het recept een beetje. Stom, want het is heel simpel en smaakt heerlijk. Een paar weken geleden kwamen mijn ouders brunchen en Mark had zin in iets met tonijn. Hij maakte dan ook nogmaals deze tonijnrol en ik zette ‘m natuurlijk meteen op de foto voor mijn blog. Echt een topper voor bij de brunch of als borrelhapje.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.