Ingrediënten voor 1 schaaltje
• 2 blikjes tonijn op olie
• 1 rode ui
• 3 flinke eetlepels mayonaise (liefst zelfgemaakt)
• 1 eetlepel griekse yoghurt
• 2 theelepels versgemalen peper
• 10g verse bieslook
• 10g verse peterselie
Laat de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui in zeer fijne stukjes en snijd of knip de kruiden fijn.
Meng de tonijn met de ui en de kruiden.
Voeg de mayonaise, griekse yoghurt en peper toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar, proef en voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.
Mark is gek op tonijn en vooral op tonijnsalade. Jaren geleden bedacht ik deze variant en die valt zo goed in de smaak dat ik er sindsdien niets meer aan veranderd heb. Lekker voor bij de lunch, borrel of op een feestje. Mocht je op zoek zijn naar een variatie op dit recept dan kun je bijvoorbeeld een keer een beetje wasabi toevoegen om de salade wat pittiger te maken. Aangezien wasabi een zeer sterke smaak heeft kun je dit het beste in zeer kleine hoeveelheden toevoegen, goed proeven en dan eventueel weer wat extra toevoegen. Je kunt deze salade ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast als je zelfgemaakte mayonaise gebruikt. Bij gebruik van mayonaise uit een pot/fles is de salade ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Wanneer je deze tonijnsalade met zelfgemaakte mayonaise maakt is dit recept suikervrij.
4 reacties
Naar het reactie formulier
Heel erg lekker! Waar heb je die leuke kom vandaan?
Auteur
Goed te horen dat je ‘m lekker vindt!
Goede vraag van de kom, die heb ik al jaren en ooit in een brocante winkeltje gekocht.
Helaas bestaat dat betreffende winkeltje niet meer.
Ik heb nog even voor je gecheckt maar er staat ook geen merk op of onder de kom.
Sorry dat ik je niet verder kan helpen.
Ah jammer, maar in ieder geval bedankt voor het checken! 🙂
Auteur
Ja sorry had je graag meer info gegeven 🙂
(sorry van late reactie, was op vakantie en daarna zo druk met werk dat blog bekijken even niet in mijn systeem zat)