Ingrediënten 1 liter vruchtensap
• 1 ananas
• 1 mango
• 2 passievruchten
• circa 20 aardbeien
Voor dit recept heb je een sapcentrifuge of juicer nodig. Je kunt ook proberen om de aardbeien eerst met de staafmixer te pureren en daarna alle ingrediënten in de blender te doen.
Schil de ananas en verwijder de kern. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees in je sapcentrifuge. Voeg nu de ananas, mango en aardbeien toe en laat de sapcentrifuge het werk doen.
Serveer direct.
Dit weekend kwam er niet veel van koken want met het mooie weer lag ik het hele weekend ziek in mijn bed. Wat ik wel veel gedaan heb is verse sapjes maken: dé manier om veel vitamines binnen te krijgen en mijn griep zo snel mogelijk uit te bannen. Dit tropische fruit sapje is een van mijn favorieten. Al 2 jaar heb ik een keukenmachine waar ook een sapcentrifuge opzit. Dit onderdeel was in die 2 jaar tijd nog nooit gebruikt en stond vooral stof te vangen op het aanrecht. Onlangs las ik op het blog van Maura een artikel over juicen en toen ik vervolgens iets nazocht in een boek van Amber Albarda kwam ik ook daar weer een betoog met alle voordelen van groentesapjes tegen. Ik besloot het eens te proberen en sindsdien ben ik verslaafd! Inmiddels is de sapcentrifuge het meest gebruikte onderdeel van mijn keukenmachine want iedere dag begint hier tegenwoordig met een vers geperst sapje. In het weekend ga ik meestal voor een fruitsapje aangezien Mark dat ook wel kan waarderen, gedurende de week zijn het vooral groentesapjes die ik drink. Het enige nadeel van deze sapjes is wel dat er nogal veel pulp achterblijft in je machine, die je dan weer moet weggooien. Beetje zonde! Met dit fruitsap heb ik daar inmiddels een oplossing voor gevonden: ik gebruik de pulp om gezonde baksels mee te maken naar het recept van het rabarber aardbeien brood (zorg dat je zo’n 400 gram fruitpulp hebt, snijd eventueel nog wat extra fruit fijn). Voor de groentesapjes moet ik nog even verder experimenteren dus daarover later meer…
2 reacties
Haaaa, ook verslaafd aan zelf sapjes persen! Lekker hè!? En vooral zo leuk dat je alle kanten ermee op kunt. Bij mij elke ochtend ook nog steevast een versgeperst sapje. Handig om het pulp te gebruiken, dat heb ik laatst ook gedaan met het bietenpulp voor bietenburgers.
Leuk dat je ook om bent 🙂
Auteur
Eerst mijn gezonde carrot cake recept finaliseren maar daarna klinkt burgers maken vanuit de pulp als een goede uitdaging 😉 Ik ga eens rondneuzen tussen jouw epic burgers om inspiratie op te doen!