Ingrediënten voor 1 schaaltje
• 400g diepvries tuinbonen
• sap van 1 citroen
• circa 10 takjes munt
• versgemalen peper naar smaak
Voor dit recept heb je een keukenmachine, blender of staafmixer nodig.
Kook de tuinbonen in 8 minuten gaar. Je hoeft de tuinbonen niet eerst te ontdooien. Giet af en voeg het citroensap en de munt blaadjes toe. Pureer tot een dikke hummus met een staafmixer of in de blender of keukenmachine. Proef en voeg naar smaak nog versgemalen peper toe.
In een afgesloten bakje blijft deze tuinbonen munt hummus een paar dagen houdbaar in de koelkast. Eventueel kun je de hummus ook invriezen.
Zoals je waarschijnlijk al gelezen had, maak ik de laatste tijd regelmatig hummus. Laatst dacht ik: wat met kikkererwten kan moet toch ook met tuinbonen kunnen. Twee weken geleden kreeg ik van Mark de smaakbijbel cadeau: een boek waarin je voor een groot aantal ingrediënten kunt opzoeken wat lekker bij elkaar smaakt. Zo kwam ik op deze combinatie. Deze tuinbonen munt hummus is heerlijk fris dankzij het citroensap en de munt en erg lekker op een geroosterde snee zuurdesem brood met geitenkaas of parmaham. Ook is dit een prima alternatief voor pastasaus. Zo at ik vorige week een restje ravioli met zalm snippers waar ik deze hummus aan toevoegde en dat was echt een top combinatie!