Ingrediënten voor circa 15 stuks:
– 6 plakjes bladerdeeg
– 1/2 paprika
– 2 handjes geraspte kaas
– 1 geklutst ei
Voor dit recept heb je een koekuitsteker in de vorm van een ster nodig.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht).
Steek met de ster-vorm uit ieder plakje bladerdeeg 5 sterren. Leg steeds op 1 ster een paar blokjes paprika en een klein beetje kaas en “plak” vervolgens dicht met nog een ster. Eventueel strooi je hier nog een klein beetje kaas over heen. Leg iedere ster op het met bakpapier bekleedde ovenrooster wanneer hij klaar is.
Wanneer je 15 hapjes klaar hebt, bestrijk je deze voorzichtig met een dun laagje van het geklutst ei.
Bak de vega bladerdeeghapjes voor kids in circa 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar.
Dex had vorige week voor de eerste keer kerstbrunch op school. Het idee was dat elk kind iets te eten meenam om met de klas te delen en de leerkrachten hadden een lijst gemaakt wat elk kind moest meenemen. Wij waren ingedeeld voor de vega bladerdeeghapjes. Eerlijk gezegd was ik daar niet mega blij mee, want ik maak eigenlijk nooit bladerdeeghapjes. Maar ik besloot er iets leuks van te maken en ze te vullen met 2 favoriete ingrediënten van onze kids: paprika en kaas. Door de sterrenvorm passen ze perfect bij kerst of oud&nieuw. Het is niets bijzonders qua smaak, maar wel lekker en leuk voor de kids.