Ingrediënten voor circa 25 blokjes fudge:
• 360g Tony’s Chocolonely puur 70% chocolade
• 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
• 40g margarine
• 100g Marie biscuitjes (= circa halve rol)
• 100g rozijnen
• 80g blanke amandelen
Bekleed een brownievorm met bakpapier.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm samen met de margarine in een steelpan op laag vuur. Blijf hierbij goed roeren om verbranden te voorkomen. Wanneer de chocolade bijna is gesmolten voeg je de gecondenseerde kokosmelk toe. Laat langzaam iets dikker worden en haal van het vuur zodra de chocolade volledig is gesmolten en alles goed is gemengd.
Terwijl je de chocoladelaag maakt breek je alvast de biscuitjes in stukjes. Vervolgens meng je de koek stukjes met de rozijnen en amandelen. Roer de chocolade laag hier doorheen totdat alles goed gemengd is en schenk in de met bakpapier beklede brownievorm.
Zet de vegan chocolade fudge 2 uur in de koelkast om op te stijven, langer kan ook.
Snijd met een scherp mes in blokjes en serveer direct.
In een luchtdicht afgesloten bakje kun je de fudge een aantal dagen bewaren. In de koelkast kan dit nog iets langer. Serveren op kamertemperatuur is wel lekkerder.
Er staan inmiddels al diverse varianten van fudge op mijn blog. Maar het blijft heerlijk en erg makkelijk en snel om te maken. De laatste fudge die ik maakte was deze oreo variant. Een van mijn fietsvriendinnen die veganistisch is vroeg me of je die ook vegan zou kunnen maken aangezien Oreo koekjes vegan zijn. Dat leek me een leuke uitdaging voor mijn volgende fudge versie en dus ging ik op zoek naar gecondenseerde kokosmelk. Deze vond ik bij de toko maar ik zie ‘m bij Jumbo ook online. Voor de vulling van deze vegan chocolade fudge wilde ik een soort rocky road gevoel, vandaar de combinatie van koekjes, noten en rozijn. Maar uiteraard kun je er in stoppen wat je lekker vindt, zolang het droge ingrediënten betreft (dus geen vers fruit e.d.).