Ingrediënten voor circa 25 blokjes fudge:
• 360g Tony’s Chocolonely puur 70% chocolade
• 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
• 40g margarine
• 160g (mini) kaneelbiscuit (ik gebruikte Verkade mini NIZZA kaneel)
Bekleed een brownievorm met bakpapier.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm samen met de margarine in een steelpan op laag vuur. Blijf hierbij goed roeren om verbranden te voorkomen. Wanneer de chocolade bijna is gesmolten voeg je de gecondenseerde kokosmelk toe. Laat langzaam iets dikker worden en haal van het vuur zodra de chocolade volledig is gesmolten en alles goed is gemengd.
Als je geen mini biscuits gebruikt, dan kun je de koekjes het beste al in stukjes breken tijdens het maken van de chocolade laag. Vervolgens meng je de koek stukjes met de chocolade fudge totdat alles goed verdeeld is en schenk in de met bakpapier beklede brownievorm.
Zet de vegan chocolade kaneel biscuit fudge 2 uur in de koelkast om op te stijven, langer kan ook.
Snijd met een scherp mes in blokjes en serveer direct.
In een luchtdicht afgesloten bakje kun je de fudge een aantal dagen bewaren. In de koelkast kan dit nog iets langer. Serveren op kamertemperatuur is wel lekkerder.
Jawel hoor, nog een variant van mijn succesvolle chocolade fudge recept. Zoals altijd, super snel klaar om de koelkast in te gaan en erg lekker van smaak. Mijn broer, die vegan is, zag onlangs de Tony’s Chocolonely melk kaneel biscuit reep liggen en zei dat hem dat zo lekker leek. Dus toen beloofde ik hem om iets vergelijkbaars voor hem te maken maar dan vegan en in fudge vorm. Door de pure chocolade te mengen met de gecondenseerde kokosmelk, krijg je de romigheid van melk chocolade. Uiteraard mis je wel de “knak” van een chocolade reep aangezien fudge zachter is. Maar zo ontstond dus deze vegan chocolade kaneel biscuit fudge. Ik proefde zelf een stukje, samen met de kinderen en gaf de rest aan mijn broer die er erg enthousiast over was. Dus ik zou zeggen: probeer ‘m zelf en geniet!