Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 venkel
• 30g wortel, julienne gesneden
• 1 sinaasappel
• 1 eetlepel honing
• 6 grote garnalen
• 1 eetlepel olijfolie
• Versgemalen peper naar smaak
Snijd de bovenkant van de venkelknol en verwijder het buitenste blad. Aan de bovenkant zit nog wat dille. Deze snijd je eraf en hak je fijn.
De rest van de venkel snijd je in kleine stukjes en meng je alvast met de dille en de wortel.
Neem nu de sinaasappel. Schil deze boven een diep bord waarop je al het sap wat eruit loopt opvangt. Snijd de partjes sinaasappel los van de vliesjes en snijd in stukjes. Voeg de stukjes sinaasappel toe aan de salade en breng deze alvast verder op smaak met versgemalen peper. De vliesjes gooi je weg.
Nu neem je het sinaasappelsap wat je had opgevangen in het bord en meng je dit met de honing. Gebruik een kwastje om de garnalen hiermee in de smeren. De rest van het sinaasappelsap honing mengsel verdeel je als dressing over de salade.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen in circa 3 minuten per kant gaar. Verdeel de salade over 2 borden en leg de gebakken garnalen hier op.
Venkel en sinaasappel zijn een top combinatie. Je ziet ‘m vaak voorbij komen in goede restaurants of bij Masterchef. Hoog tijd dus om ‘m zelf eens te proberen. Een paar weken geleden maakte ik deze venkel sinaasappel salade met gebakken garnalen voor mezelf als avondeten toen ik alleen moest eten. Maar eigenlijk is het een ideaal voorgerecht. Lekker licht maar wel erg smaakvol. Dit recept kun je heel goed voorbereiden. Wacht dan nog wel met de dressing over de salade doen en natuurlijk bak je ook de garnalen pas vlak voor het serveren. Maar deze laatste 2 dingetjes zijn zo gedaan dus hoef je niet lang in de keuken te staan tijdens je diner.