Victoria cake

Victoria cake met logo

Ingrediënten voor 1 cake:
Voor de cake
•    200g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    200g witte basterdsuiker
•    4 eieren
•    200g zelfrijzend bakmeel
Voor de vulling
•    125 milliliter slagroom
•    65g mascarpone
•    6 eetlepels frambozencurd of frambozen jam
Voor er bovenop
•    Poedersuiker

Begin met het maken van de frambozencurd volgens dit recept.

Verwarm de oven voor op 190 graden (elektrisch). Bekleed 2 springvormen met een doorsnede van circa 20 centimeter met bakpapier en vet in met boter.

Ga verder met de cakes. Mix de roomboter met de suiker luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en mix het beslag na ieder ei goed door totdat alle ingrediënten volledig gemengd zijn. Zeef het bakmeel en mix dit door het beslag.

Verdeel het beslag over beide bakvormen en bak de cakes in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Haal de cakes uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Mix de slagroom stijf zonder suiker. Wanneer deze goed stijf is mix je de mascarpone er doorheen.

Neem de eerste cake en bestrijk ruim met het room mascarpone mengsel. Verdeel de frambozen curd hierboven. Leg de andere cake helft er bovenop en bestrooi met poedersuiker.

 

Tijdens onze vakantie in Jamaica aten wij een heerlijk stukje Victoria cake, een traditioneel Engels recept. Die ging natuurlijk meteen op mijn lijstje met dingen die ik nog wilde bakken. Dat deed ik afgelopen weekend, voor mijn tandarts die nog een taart van me tegoed had. Gelukkig viel het baksel goed in de smaak! Het recept is super simpel en snel klaar dus ik denk dat ik ‘m binnenkort nog een keer maak. Ik bedoel: luchtige cake met frambozen en room, wie wordt daar nu niet blij van?!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.