Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de tonijnmayonaise
• 1 eidooier
• 1 eetlepel citroen- of limoensap
• 60ml zonnebloemolie
• 1/2 blikje tonijn op olie
• Flinke snuf versgemalen peper
Voor het beleg
• 4 spelt boterhammen (of 2 meergranen Italiaanse bollen)
• 2 kalfsoesters
• 1/2 rode ui
• 8 plakjes komkommer
• 2 handjes ijsbergsla
• 2 theelepels kappertjes
Begin met het maken van de tonijnmayonaise. Doe alle ingrediënten in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde en dikke mayonaise. Eventueel kun je dit ook met de hand kloppen.
Snijd de rode ui in ringen. Besmeer het brood met de tonijnmayonaise en beleg met de sla, komkommer, ui en kappertjes.
Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de kalfsoesters in circa 4 minuten per kant rosé en leg op het brood. Serveer met de rest van de tonijnmayonaise.
Het was alweer een tijdje geleden dat er burgers bij ons op tafel stonden, terwijl we dit altijd erg graag eten. Vorige week zette ik een link op de Uit de pan van San facebookpagina naar de eerder geplaatste gewone vitello tonato. Diezelfde dag wilden wij burgers maken en zo kwamen we op het idee voor deze vitello tonato burgers. In eerste instantie wilden we gewoon kalfsburgers kopen maar die konden we niet vinden en dus besloten we voor kalfsoester te gaan. Een super de luxe burger dus en zeker de moeite waard om eens te proberen! Wij hebben er in ieder geval van genoten 🙂