Voorjaarspasta met tonijn

tonijnpasta met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    250g haverpasta (of een andere pastasoort)
•    1 portie pistache pesto
•    200g doperwten
•    200g peultjes
•    185g tonijn in olie (blik)
•    3 eetlepels ricotta

Maak de pistache pesto volgens dit recept, dat kan prima een of enkele dagen van te voren. Je kunt de pesto eventueel ook goed invriezen.

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwten en peultjes 5 minuten en giet af.

Verhit de tonijn in de olie in een wokpan en voeg hier de doperwten en peultjes aan toe. Voeg de ricotta en pistache pesto toe en roer totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Roer de pasta door de saus en serveer direct.

 

Met pasta kun je zo lekker variëren. Hoewel er hier af en toe ook gewoon pasta met rode saus, gehakt en groente op het menu staat houd ik er toch meer van om steeds iets nieuws te verzinnen. Dit keer had ik zin voor een voorjaarsvariant te gaan. Voor mij betekent dat lekker veel verse groene groentes. De pistache pesto is heerlijk fris en de tonijn is een lekkere toevoeging. Zo kwam deze voorjaarspasta met tonijn tot stand. Wij waren fan en gaan ‘m zeker vaker eten.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.