Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 rol vers bladerdeeg
• 1 ei
• 1 eetlepel Skyr
• 1 theelepel Provençaalse kruiden
• 200g verse doperwten
• 350g groene asperges
• 100g gerookte zalm
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Neem een bakplaat en rol het deeg hierop uit. Het verse bladerdeeg wat ik gebruik zit altijd opgerold op bakpapier, als dat bij jou niet zo is leg je eerst een vel bakpapier op de bakplaat.
Vouw het bladerdeeg aan alle randen circa 1 centimeter om en duw licht aan. Meng het ei met de Skyr en Provencaalse kruiden. Gebruik circa 4 eetlepels van dit mengsel om het deeg mee te bestrijken. Neem hierbij de randen goed mee.
Verdeel de doperwten over het deeg. Verwijder de onderste stukjes van de asperges (circa 2cm) en leg deze op de taart. Snijd tenslotte de gerookte zalm in plakjes en verder over de taart. Besmeer met het overgebleven ei mengsel.
Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
Je kunt nooit genoeg recepten voor hartige taarten en quiches hebben. Ik heb tegenwoordig de plaattaart helemaal ontdekt. Die is sneller klaar om de oven in te gaan en heeft ook nog eens minder baktijd nodig. Ideaal als je het mij vraagt!
Al weer een hele tijd geleden maakte ik deze voorjaarsplaattaart toen er een vriendin kwam lunchen maar eigenlijk is dit gewoon een recept voor avondeten. Ik had alleen goed licht nodig voor de foto dus draaide ik het even om ;)Deze taart is echt super lekker en snel klaar dus sinds die tijd heeft dit gerecht al regelmatig bij ons op tafel gestaan. In principe is dit recept ruim voldoende (misschien zelfs te veel) voor 2 personen maar voor 3 personen heb je wellicht net iets te weinig. Maak er dan een lekkere salade bij.