Wentelteefjes

DSC_0299

Ingrediënten voor 2 personen
•    4 dikke plakken wit (oud) brood
•    2 eieren
•    200ml melk
•    2 flinke theelepels kaneel
•    1 eetlepel ahornsiroop (dit is misschien beter bekend als maple syrup en is o.a. verkrijgbaar in de  natuurwinkel, je kunt ook suiker gebruiken)

Klop het ei met de melk en de ahornsiroop glad. Voeg de kaneel toe en meng goed.

Verhit een koekenpan met daarin een klontje boter. Haal de plakken brood aan beide zijden door het eimengsel heen en bak het in de koekenpan in circa 4 minuten op iedere kant mooi bruin op middelhoog vuur.

Serveer met vers fruit en bestrooi met wat extra kaneel en ahornsiroop.

 

Ik ben een ochtendmens en houd van een lekker en uitgebreid ontbijt. Tijdens een weekendje weg of een vakantie kan ik er dan ook erg van genieten om buiten de deur te ontbijten. Als ze op de kaart staan, bestel ik dan bijna altijd wentelteefjes, want die vind ik super lekker. Thuis maken we die gek genoeg eigenlijk nooit. Vorig weekend hadden wij een weekendje weg in eigen stad en dus ook eigen huis. Om het vakantie gevoel te verhogen besloten we toen thuis eens wentelteefjes te maken en dat was een groot succes! Deze wentelteefjes waren heerlijk, perfect voor de zondagochtend. Niet te zoet en lekker fris met het zomerse fruit. Als je een zoetekauw bent kunt je eventueel nog wat poedersuiker toevoegen bij het serveren. Dit recept is overigens ideaal als je nog wat oud brood hebt liggen want daarmee krijg je het lekkerste resultaat. Bij te vers brood vallen de wentelteefjes namelijk uit elkaar.


2 reacties

  1. Heerlijk! Doet me denken aan vroeger toen oma ze altijd voor mij maakte. hihi.

    1. Ja het is inderdaad wel een traditioneel receptje 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.