Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 stronkjes witlof
• 75g geraspte kaas (bijv. jong belegen)
• flinke snuf versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Halveer de witlof in de lengte. Verwijder de buitenste blaadjes en snijd de harde kern eruit.
Snijd de witlof in reepjes.
Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie. Leg de helft van de witlofreepjes in de ovenschaal. Bestrooi royaal met versgemalen peper en schep om. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Nu leg je de andere helft van de witlofreepjes op de kaas laag. Bestrooi wederom met versgemalen peper en schep voorzichtig nog een beetje om. Bestrooi tenslotte met de rest van de kaas
Bak in het midden van de oven in circa 17 minuten gaar.
Af en toe eten wij traditioneel aardappelen, groente en vlees of vis. Een van de groente gerechten die ik dan graag maak is deze witlof uit de oven. Het recept heb ik al zo vaak gemaakt en is voor mij zo simpel en normaal dat ik eigenlijk nooit eerder aan heb gedacht om het op mijn blog te zetten. Maar ik dacht waarom niet? Witlof is misschien toch een groente waar je anders niet zo snel aan denkt dus ik hoop dat ik je op deze manier toch kan inspireren het een keer te maken. Ik at dit overiens vorige week als lunch, zodat ik het met goed licht op de foto kon zetten… Tja je moet wat nu het zo vroeg donker begint te worden.
Houd je wel van witlof, maar lijkt dit je niets? Probeer dan eens deze heerlijke witlof tarte tatin of deze witlof stamppot.