Ingrediënten voor 6 personen (voorgerecht):
• 400g winterpeen
• 400g pastinaak
• 1 ui
• versgemalen peper naar smaak
• 1 liter paddenstoelen bouillon
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Snijd de uiteindes van de wortel en pastinaak en schil beide. Snijd de groente in blokjes. Snipper de ui.
Verhit een scheutje olijfolie of een klontje boter in een soep pan. Fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de wortel en pastinaak blokjes toe en bestrooi royaal met versgemalen peper. Bak circa 5 minuten mee en schep steeds om.
Voeg de paddenstoelen bouillon toe en laat de soep met het deksel op de pan circa 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer totdat er geen stukjes meer in zitten. Breng op smaak met peper en zout.
Half december moest ik er aan geloven en mijn verstandskiezen laten trekken. Omdat niet te veel kauwen dan wel fijn is leefde ik een paar dagen op soep 😉 Een goed moment om een nieuw recept uit te proberen. Wortel en pastinaak komen uit dezelfde familie en passen daarom perfect bij elkaar qua smaak. En met die oranje kleur ziet deze soep er ook nog eens leuk uit. Een aanrader dus! En hij stond al snel weer op het menu want helaas vergat ik om een kommetje op de foto te zetten waardoor ik ‘m nog eens moest maken. Het zullen de pijnstillers wel geweest zijn 😉 Geen straf gelukkig want het is een heerlijk recept! Is deze soep net als bij mij je avondeten? Ga dan bij deze hoeveelheden uit van 4 porties en serveer er wat brood bij.