Ingrediënten voor 2 personen:
• 4 spelt wraps (o.a. Ekoplaza)
• 350g kipdijfilet
• 4 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel sambal oetlek
• 2 avocado’s
• Handje bieslook
• 3 eetlepels Skyr (of andere dikke yoghurt)
• Sap van 1 limoen
• 250g kastanje champignons
• 1 lente ui
• 4 handjes rucola
• Jong belegen kaas naar smaak
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Snijd de kipdijfilet in blokjes en marineer met de olijfolie en de sambal. Zet een half uurtje in de koelkast zodat de marinade kan intrekken.
Ondertussen ga je verder met de avocadosaus. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een kom. Hak de bieslook fijn. Voeg deze samen met de Skyr en het limoensap toe aan de avocado. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Schaaf wat plakken kaas en snijd de lente ui fijn. Snijd de kastanje champignons in plakjes.
Verhit een wokpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip met de marinade gaar (extra olijfolie is niet nodig). Wanneer de kip bijna gaar is voeg je de plakjes champignons toe. Tegelijkertijd verhit je een koekenpan op hoog vuur zonder olie of boter en bak je hierin de wraps krokant.
Besmeer de wraps met de avocadosaus en beleg met een handje rucola. Verdeel het kip champignon mengsel hieroverheen en bestrooi met de lente ui. Beleg tenslotte naar smaak met kaas.
Sinds de geboorte van Dex hebben we, vooral op werkdagen, minder tijd (en energie) om te koken. Toch eet ik graag vers en gezond maar het is nu wel meer een vereiste dat het ook snel klaar is. Dit recept voor wraps met kip en avocado voldoet aan al die eisen. We hadden het al een aantal keer gegeten (in diverse variaties qua groente bij de kip) maar ik had er iedere keer niet aan gedacht om het recept op te schrijven en het gerecht te fotograferen. Soms vind ik iets dan te simpel voor de website. Maar toen bedacht ik me dat er vast meer mensen zijn doordeweeks graag snel, makkelijk, gezond en lekker eten dus vandaar dat je deze wraps met kip en avocado vandaag toch op mijn blog terug vindt.
2 reacties
Ja hoor San.. ik ben erg blij met je recept.
Heb ook vaak weinig tijd om uitgebreid te koken. Maar wil het wel gezond houden haha.
Ik kan alleen geen spelt wraps eten omdat die niet glutenvrij zijn. Heb nl coeliakie.
Ga op zoek naar een recept om ze zelf te maken. Is dan wel wat meer werk natuurlijk.
De glutenvrije wraps van schar vinden we niet zo lekker en bevat conserveermiddelen.
We moeten nog wennen aan de smaak van avocado. Laatst gekocht, brrr weinig smaak.
Heb je nog tips wanneer ze op hun lekkerst zijn?
Groetjes, Riny
Auteur
Goed om te horen!
Je zou misschien wraps van maïsmeel kunnen proberen? Die zijn volgens mij wel glutenvrij.
Ik verwijder in de winkel altijd het pitje van de avocado. Als deze heldergroen van kleur is en een beetje zacht aanvoelt heeft hij de meeste smaak. Sowieso maakt de skyr en bieslook het extra smaakvol in dit recept.
Smakelijk!!