Ingrediënten voor 8 stokjes:
• 8 satéprikkers of houten stokjes
• 350g kipdijfilet
• 6 eetlepels sojasaus
• 6 eetlepels mirin (Aziatische schap in de supermarkt of toko)
• 3 eetlepels bruine basterdsuiker
• 3 eetlepels sake (o.a. in de toko)
• 3 theelepels whiskey
• Optioneel: 3 eetlepels sesamzaadjes
Week de stokjes minsten 20 minuten in koud water om aanbranden te voorkomen.
Rooster de sesamzaadjes licht in een droge koekenpan.
Snijd de kip in blokjes en verdeel deze over de stokjes. Gebruik ongeveer 5 stukjes kip per stokje. Let er hierbij op dat de kip niet te ver uitsteekt anders kan het vlees van het stokje afvallen.
Meng de sojasaus met de mirin, bruine basterdsuiker, sake en whiskey in een bak waar je vervolgens ook de stokjes in kunt leggen. Laat het vlees minimaal 20 minuten marineren.
Bak de yakitori op de barbecue of in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn en keer het vlees tussendoor regelmatig.
Bestrooi voor het serveren eventueel nog met de geroosterde sesamzaadjes. Dit doet weinig voor de smaak maar ziet er wel leuk uit en het oog wil ook wat 😉
Bron: Eat Osaka
Jaaaaa daar is ie dan: het eerste recept van onze kookcursus in Osaka. Eerder schreef ik al dat ik een kookcursus in Japan cadeau had gekregen van Mark voor ons 6 jarig jubileum eerder dit jaar. Wij deden deze cursus bij Eat Osaka, echt een aanrader mocht je ooit nog die kant op gaan! Het niveau van Engels was perfect, het eten heerlijk, de recepten dusdanig dat je ze thuis nog eens namaakt en het was kleinschalig: wij waren maar met z’n vieren.
Deze yakitori is echt super lekker en zoals je ziet niet moeilijk te maken. Eventueel kun je ook kiezen voor 3 stukjes kip per stokje en er dan nog iets van groente tussen steken zoals lente ui, paprika of champignon. Eigenlijk is dit echt het perfecte barbecue recept (zo bakten we ze ook in Osaka) maar helaas hebben wij geen buitenruimte en dus ook geen barbecue. Maarrrr gelukkig kun je deze yakitori ook prima in de koekenpan bakken.